June 13, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Τι μας είπαν στην Ελλάδα οι Madrugada!

1 min read

Οι Madrugada ήρθαν στην Ελλάδα για να συναντήσουν τους δημοσιογράφους και να μιλήσουν για όλα, για τη μουσική επανεκκίνηση, για τη ζωή που ξεκινά και πάλι με αισιοδοξία και φυσικά για τη μεγάλη τους συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και θα σημάνει το κλείσιμο του πρώτου μέρους της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη. Η πολύ όμορφη θέα και η μουσική των Madrugada στο παρασκήνιο, πραγματικά έφτιαξαν την διάθεση των ουκ ολίγων δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στο event. Ο μελαγχολικός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο, αντιθέτως μάλλον ήταν το καταλληλότερο κινηματογραφικό τοπίο για να υποδεχθεί το συγκρότημα το οποίο έφτασε χαμογελαστό και ευδιάθετο λίγο μετά τις 13:00.

Μετά από μια περίοδο παρατεταμένου χειροκροτήματος και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, η μπάντα πήρε τη θέση της για να μιλήσει σχετικά με την επερχόμενη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και όχι μόνο. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η συγγραφέας και πρώην αρχισυντάκτρια του έντυπου περιοδικού Ποπ & Ροκ,  Βάσια Τζανακάρη.

Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν, μάθαμε ότι:

  • Οι Madrugada επισκέφθηκαν σήμερα για πρώτη φορά το Καλλιμάρμαρο και τους άρεσε πάρα πολύ!
  • Το πρόσφατο album τους με τίτλο Chimes at Midnight αποτελεί ένα “reconnection” με τις ρίζες τους.
  • Το Chimes at Midnight album δημιουργήθηκε στο Los Angeles και μάλιστα ήταν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown που έγινε μέσα στην πανδημία του Covid.
  • Το ύφος της μουσικής τους είναι πολύ διαφορετικό από τον τρόπο που επικοινωνούν οι ίδιοι, καθώς υπάρχει αρκετό χιούμορ μεταξύ τους.
  • Θεωρούν την μουσική τους ως “rock” και έχουν πολλές επιρροές από 1980s Alternative Rock και ιδιαίτερα από μπάντες όπως οι R.E.M.
  • Είναι πολύ εντυπωσιασμένοι από την αποδοχή των οπαδών τους και ιδιαίτερα από την Ελλάδα.
  • Ήταν αρκετά εύκολο για το συγκρότημα να επιστρέψει στην ενεργό δράση καθώς περνάνε πολύ καλά στην περιοδεία τους.
  • Θεωρούν την κατάσταση στην Ουκρανία φρικτή και τρομακτική, δεν περίμεναν ποτέ ότι θα αντικρύσουν κάτι τέτοιο.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα να υπογράφει αυτόγραφα στους δημοσιογράφους και να ανανεώνει το ραντεβού της για τη συναυλία του Σεπτεμβρίου! Περάσαμε όλοι καλά και δεν έχουμε λόγο να το κρύψουμε! ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις διοργανώτριες εταιρίες Supernova Productions/Detox Events και την Ηρώ Παστρικού για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία!

Κείμενο/Φωτογραφίες: Βασίλειος Υφαντής