May 16, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Cannibal Corpse / Nuclear Assault Live In Athens 2003

1 min read

Μια ενδιαφέρουσα συναυλία που παρακολουθήσαμε πρόσφατα ήταν αυτή των CANNIBAL CORPSE και NUCLEAR ASSAULT. Η μεγάλη των κάφρων σχολή είχε έρθει για να παρακολουθήσει κλασσικό thrash από τους Ν.Α. και σύγχρονο death metal από τους C.C.

Πριν ξεκινήσει το κονσέρτο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κιθαρίστα των “Κανίβαλων” ο οποίος αποδείχθηκε ένας καθημερινός τύπος χωρίς να έχει σχέση με γραφικούς  μαυροντυμένους που ενσαρκώνουν τον ρόλο του σύγχρονου μπαμπούλα! Μας μίλησε μεταξύ άλλων για την απαγόρευση κάποιων μουσικών κομματιών και εξώφυλλων τους στην Γερμανία και το πόσο ειρωνική είναι αυτή η στάση της Γερμανικής λογοκρισίας. Σχετικά με την μπάντα του πρώην κανίβαλου  Chris Barnes ανέφερε: ότι προσωπικά δεν του αρέσει η μουσική των SIX FEET UNDER αλλά αφού αρέσει στον κόσμο……( Συμ.: Μεγάλε το πιάσαμε το υπονοούμενο!)

Η συναυλία ξεκίνησε με μια Ελληνικη μπάντα, τους OBSECRATION,  η οποία κινείται στον χώρο του Αμερικάνικου death metal με αρκετές επιρροές από Corpse. Σειρά είχαν oι NUCLEAR ASSAULT, με το καταιγιστικό αλλα και παλιομοδίτικο thrash. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν γραφικές : Stage Diving, σεκιουριτάδες σε επίδειξη ισχύος, γυναίκες (!) με άγριες διαθέσεις και άλλα ενδιαφέροντα. Πάντως το γκρουπ το καταχάρηκε όσο και ο κόσμος! Στην συνέχεια ακολούθησαν οι κανίβαλοι με δυνατό ήχο – τεχνικό για το είδος του και με την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού να έχει έρθει αποκλειστικά γι αυτούς.