September 27, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Συνέντευξη Τύπου Για Τα 20 Χρόνια Rockwave Festival


Με εξαίρεση το Rock In Athens φεστιβαλ στα 1980s, το Rockwave Festival αποτελεί την ηρωική έξοδο της Ελλάδας από το συναυλιακό μνημόνιο που επέβαλλαν στη χωρα οι πολιτικοί θεσμοί και τα κοινωνικά funds της ελαφρολαικης Ελληνικής μουσικής. Επιτέλους μειώθηκαν οι εκρροές κεφαλαίων για συναυλίες στο εξωτερικό και ο τοπικός πληθυσμός προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στις τοπικές παραγωγές.

 

Η παρουσία 30.000 fans των Black Keys στο opening του Φεστιβάλ δικαιώνει τους διοργανωτές για το lineup του 2015. Άλλωστε η φετινή διοργάνωση είναι επετειακή, το Rockwave το Festival της Didi Music , γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του! Και μόνο που κατάφερε να έχει σταθερή παρουσία στο, κατά τα άλλα, φτωχό συναυλιακό «γίγνεσθαι» της Ελλάδας είναι επιτυχία, με καλή πρόθεση σε παροτρύνει να συγχωρήσεις κάποια λάθη που συμβαίνουν πάντα «όταν κάνεις κάτι». Εκ μέρους της διοργάνωσης παρόντες ήταν ο «πατέρας» του 20χρονου Rockwave Festival, Γενικός διευθυντής της Didi Music, Νίκος Λώρης, ο διευθυντής παραγωγής του φεστιβάλ, Κώστας Θελούρας και δύο ωραίες κυρίες  επίσης με πολύ σημαντικό ρόλο! Η Νανά Τράντου – καλλιτεχνικός διευθυντής και η υπεύθυνη ΜΡΚ Μαλβίνα Λωρίδα.  Ο κ. Λώρης, μας πήγε πίσω στον χρόνο, για να μας θυμίσει την πορεία του φεστιβάλ, με ιδιαίτερη αναφορά σε σημαντικές συναυλίες με σπουδαία ονόματα της σύγχρονης μουσικής, κυρίως ροκ, σκηνής –που άφησαν εποχή. Από όλους τους ομιλητές έγινε αναφορά για τον συναυλιακό χώρο και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης του που τον ανέδειξαν στους πιο ασφαλείς παγκοσμίως ενώ στο τέλος με αρκετή δόση αυτοπεποίθησης υπογράμμισε ότι το φετινό line up «είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς».

Ο παραγωγός του  φεστιβάλ, Νίκος Λώρης, μας διαβεβαίωσε ότι θα δούμε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με λέιζερ και πιθανόν τον Robbie Williams ανάμεσά μας αφού για τις ανάγκες τις συναυλίας θα στηθεί εξέδρα  15 μέτρων ώστε ο δημοφιλής τραγουδιστής να έχει μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο, κάτι που επιδιώκει πάντα στις συναυλίες του.

Μετά τα πρώτα λεπτά, της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε το βίντεο – αφιέρωμα με σκηνές από την πρώτη φετινή συναυλία του Rockwave. Το βίντεο θα εμπλουτιστεί με στιγμιότυπα και από τις επόμενες συναυλίες.  Η ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά και το πλούσιο σε υλικό βίντεο, με γρήγορο ρυθμό και επενδεδυμένο μουσικά με το  Let me entertain you του Robbie, ήταν γεμάτο υποσχέσεις για αυτά που έπονται. https://www.youtube.com/watch?v=mmwqg_Yn7r0

 

Η δεύτερη σε σειρά, αλλά πρώτη σε δημοτικότητα,  συναυλία του Rockwave Festival 2015 είναι το Σάββατο 20 Ιουνίου στο TerraVibe Park, με τον  Robbie Williams που θα βγει στη σκηνή στις 22:30! Πριν από τον  Robbie η Ολλανδέζα Sharon Kovacs, η «λευκή» τραγουδίστρια με τη «μαύρη φωνή»  θα βγει στη σκηνή στις 20.30. Το Σάββατο εμφανίζονται επίσης δύο ελληνικά Ex Girlfriend’s Perfume και οι  Inconsistencies .

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της διοργάνωσης: O 40χρονος Robbie, με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο έγινε συλλέκτης βραβείων και κάτοχος πολλών ρεκόρ, ως ο πιο επιτυχημένος μουσικός καλλιτέχνης της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Robbie Williams έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους στην σόλο καριέρα του και έχει κερδίσει τα περισσότερα Brit Awards από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία, μετρώντας ήδη 17. Έξι από τους δίσκους του Robbie φιγουράρουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή albums του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν πωληθεί σε μια μέρα: 1.6 εκατομμύρια το 2006. Αυτή η επιτυχία του σε συνδυασμό με τις συναυλίες που έδωσε το 2003 στο Knebworth και συγκέντρωσαν 375.000 κόσμου επιβεβαιώνουν το status του Robbie σαν ένας από τους πιο σπουδαίους performer της μουσικής ιστορίας.

Αναμένουμε :

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Terra Stage

THE PRODIGY

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB

JOHN GARCIA

Vibe Stage

JUDAS PRIEST

ROTTING CHRIST

MAPLERUN

EXARSIS

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Terra Stage

MANU CHAO LA VENTURA

BAILDSA

 

Πέρα από το Lineup, στη  Didi Music αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της να συγκεντρώσει τρόφιμα και προϊόντα βασικών αναγκών στον συναυλιακό χώρο για να τα δωρίσει στους Δήμους Ωρωπού και Αθηναίων. Είναι πράγματι μία σημαντική προσπάθεια συμπαράστασης στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και μάλιστα σε τόνους τροφίμων και προϊόντων υγιεινής αμιγώς ελληνικά.

 

 

Το Rockwave Festival 2015 σβήνει τα 20 κεράκια του με το ωραιότερο τρόπο!

Χρόνια πολλά και πολύ μουσικά!

 

Κείμενο: Έλενα Χορέβα
Επιμέλεια: Βασίλειος Υφαντής