September 20, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

U2 ~ FROM THE SKY SOWN DOCUMENTARY FILM + U2 ~ ACHTUNG BABY TALENT HOUSE COMPETITION!


FROM THE SKY DOWN. Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του θρυλικού album των U2, “ACHTUNG BABY”.
Ένα ντοκιμαντέρ για τους U2 και μια σπάνια ευκαιρία για όλους εμάς να επιστρέψουμε νοερά στο Βερολίνο, ένα χρόνο μετά την πτώση του Τείχους, σε μια κομβική στιγμή για το θρυλικό συγκρότημα από το Δουβλίνο που βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, χωρίς να πάψει ούτε μια στιγμή να μεταμορφώνεται, να αυτοαναιρείται, να προκαλεί…

Στο FROM THE SKY DOWN, με την προβολή του οποίου άνοιξε το Σεπτέμβριο το κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Τορόντο, ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth, It Might Get Loud) καταγράφει την περιπετειώδη ηχογράφηση του Achtung Baby, και τις σχέσεις των μελών του ιρλανδικού συγκροτήματος, ενώ εστιάζει στο πώς οι U2 κατάφεραν να μείνουν ενωμένοι τα τελευταία 35 χρόνια.

Γυρισμένο στο studio Hansa στο Βερολίνο, δίπλα ακριβώς από τα συντρίμμια του Τείχους, όπου ηχογραφήθηκε πριν από 20 χρόνια ο εμβληματικός δίσκος των U2, Achtung Baby, το φιλμ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό αλλά και νέες συνεντεύξεις των μελών της μπάντας… «Μας εμπνέουν οι μπάντες που έχουν την περιέργεια να γνωρίσουν τον κόσμο. Κι όπως οι Beatles πήγαν στην Ινδία και πειραματίστηκαν όχι μόνο με τον ήχο αλλά και με την ίδια τους τη ζωή, έτσι κι εμείς το 1990 πήγαμε στο Βερολίνο και είδαμε τη ζωή μας και τις μουσικές μας ανησυχίες μέσα από ένα άλλο πρίσμα», δήλωσε ο Bono στην παρουσίαση του  FROM THE SKY DOWN.

Στο Βερολίνο, οι U2 με το φουτουριστικό ήχο του Achtung Baby έσπασαν το φράγμα του ήχου κι έκαναν τη μεγάλη στροφή στην καριέρα τους, κερδίζοντας ένα Grammy Award for Best Rock Performance. Σήμερα, 20 χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ FROM THE SKY DOWN αναβιώνει αυτή την συναρπαστική εμπειρία  του ACHTUNG BABY!

***

U2 ~  ACHTUNG BABY TALENT HOUSE COMPETITION!

Η  επετειακή επανέκδοση για τα 20 χρόνια του εμβληματικού ACHTUNG BABY, ολοκληρώνεται με έναν παγκόσμιο διαγωνισμό:

H ομάδα των U2 και το Talenthouse προσκαλούν φωτογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες και designers από όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κολάζ, εμπνευσμένοι από το Achtung Baby. Οι 15 πρώτες συμμετοχές θα ανασυνθέσουν το φημισμένο κολάζ του Achtung Baby, το οποίο θα αναρτηθεί  στο επίσημο site των U2 (U2.com). Επιπλέον το κοινό, που θα παρακολουθεί το διαγωνισμό μέσα από τα social media channels των U2 και U2.com, θα επιλέξει το δικό του  υποψήφιο. Οι 16 συνολικά υποψήφιο θα κερδίσουν  ένα αντίγραφο του τελικού κολάζ, ένα deluxe box-set και μια digital camera. Τον μεγάλο νικητή, μεταξύ των 16 υποψηφίων, θα επιλέξουν ο official designer  των U2, Shaughn McGrath και ο φωτογράφος Anton Corbijn. Το έπαθλο  είναι ένα αυθεντικό Achtung Baby Designed Trabant car!

Ο διαγωνισμός λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2011.

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε:

http://www.talenthouse.com/u2-collaborate-on-an-achtung-baby-inspired-collage

 

Πηγή: Universal Music