September 20, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

ULVER@ FUZZ CLUB 26.11.2011


Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

To πιο εκλεκτικό, «γνωστό- άγνωστο» συγκρότημα της Νορβηγικής underground σκηνής, οι ULVER, επιστρέφουν στην Αθήνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Club!

Πέρασαν δύο χρόνια από την πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας και μέσα σε αυτά, οι Ulver έχουν πλέον μεταμορφωθεί! Έχοντας αφήσει πίσω την metal περιβολή τους, με την οποία ξεκίνησαν τους μουσικούς πειραματισμούς τους το 1994, προχωρούν δυναμικά σε post-rock, noise, trip hop, ambient και ευρέως experimental μονοπάτια, εξερευνώντας πάντα το θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης και προσφέροντας μουσικές απόψεις για έναν κόσμο σε πτώση. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο αρχηγός τους Cristoffer Rygg στη συνέντευξη που έδωσε στο avopolis.gr “…τα μέλη των Ulver ήταν πάντα άνθρωποι, δηλαδή όντα τα οποία έχουν συναισθήματα. Και η μπάντα ακολουθούσε έτσι την ανθρώπινη εξέλιξη στη λογική και στον συναισθηματισμό. Με άλλα λόγια, η κλινική ορολογία της εξέλιξης ίσχυε για εμάς και στον τομέα της έκφρασης. Υπήρχαν πάντα πράγματα τα οποία αρχικά μας εντυπωσίαζαν και μετά μπορεί να μας έθλιβαν ή να μας έκαναν να απελπιστούμε. Εμείς όμως συνεχίζαμε να φτιάχνουμε μουσική που μας εξέφραζε. Τα θέματα στους στίχους μας πάντως δεν άλλαξαν και πολύ. Κινούνται σταθερά γύρω από τις ακραίες σκέψεις και συμπεριφορές, όπως η ανθρώπινη αποξένωση και η μοναχικότητα…”

Tον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε το 8ο album τους Wars of the Roses, εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα – όπως κάθε φορά άλλωστε!
Στην περιοδεία του 2011 παρουσιάζουν ολόκληρο τον καινούριο δίσκο και όπως λέει και ο Kristoffer
“…στην περιοδεία λοιπόν, η λογική θα είναι λίγο-πολύ η ίδια. Θα υπάρχουν προφανώς καινούργια κομμάτια, αλλά δεν θα εμμένουμε τόσο πολύ στην αυστηρή ακολουθία και θα υπάρχει χώρος για να αναπτύξουμε τον πολύπλευρο και ελεύθερο χαρακτήρα της μουσικής μας…”

Το Classic Rock Magazine μας προειδοποιεί:

“…Η παρουσίαση των Ulver είναι υπερρεαλιστική και ωμή. Μια ψυχεδελική εκδρομή, μια κυκλωτική εμπειρία, κινούμενη από στοιχειωτική, προοδευτική τέχνη. Μετά από μια τέτοια νύχτα, δεν θες να δεις άλλο συγκρότημα για κάποιες μέρες. Γιατί οτιδήποτε άλλο, δείχνει χλωμό όταν συγκρίνεται με τους Ulver…”

Για αυτό το συγκρότημα, που έχει παραμείνει πεισματικά ανεξάρτητο στην υπάρχουσα μουσική βιομηχανία, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο ήχος τους δεν μπορεί να μπει σε καλούπι. Όπως λένε και οι ίδιοι, βλέπουν τα album τους και κάθε νέο μουσικό project ως βήματα και όχι μια κατάληξη ή επανάπαυση στις – αρχικά – black metal δάφνες τους… ο Kristoffer λέει σχετικά
“…το black metal ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο, ο ορισμός του οποίου φτιάχτηκε πολύ νωρίς, ήδη από τη γέννησή του. Όταν όμως αυτό το «παιδί» μεγάλωσε, ακολούθησε την πορεία που θα είχε κι ένα ανθρώπινο ον: έβαλε μέσα του τη λογική κι αναμίχθηκε με άλλα στοιχεία, που το επηρέασαν. Και δεν μπορεί να τελειοποιηθεί, γιατί η τελειότητά του έγκειται στο ότι δεν είναι τέλειο…”

Θα είμαστε στο Fuzz Club, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, να απολαύσουμε από κοντά τους ζωντανούς θρύλους της dark μουσικής σκηνής!

Current line up
Kristoffer Rygg – vocals, additional programming
Jørn H. Sværen – miscellaneous
Tore Ylwizaker – programming, keyboards
Daniel O’Sullivan – guitar, bass, keyboars

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται!

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 27 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
MUSICLAND
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr 

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

VENUE INFO
FUZZ CLUB
Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
(Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας)
τηλ.: 210 3450 817

 

Πηγή: Didi Music