September 19, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Facts για τον Blackie Lawless | W.A.S.P. – Τρίτη 26 Ιουλίου, Gagarin 205, Αθήνα

Spicy Entertainment Presents
W.A.S.P.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
Gagarin 205
Αθήνα

Facts για τον Blackie Lawless

Ο Blackie και το “over the top” show του…

Ο Blackie και οι W.A.S.P. είναι από τα ροκ μουσικά σχήματα που πολεμήθηκαν μέχρι και σήμερα από συντηρητικές οργανώσεις. Ο εκρηκτικός frontman παραμένει πάνω στη σκηνή σοκαριστικός ακόμα και σήμερα, ενώ αξιομνημόνευτες έχουν μείνει σκηνές όπου κατά τη διάρκεια του show έχει πετάξει ωμό κρέας σε θεατές, έχει πιει αίμα από κρανίο, ενώ έχει αλυσοδέσει γυναίκες πάνω σε τροχούς βασανιστηρίων.  

Ο Blackie και η κληρονομιά που έχει αφήσει…

Οι W.A.S.P. μαζί με τους Mötley Crüe αποτελούν τα δύο συγκροτήματα που δημιούργησαν τη ροκ μέταλ σκηνή του Λος Άντζελες, ενώ είναι ένα από τα σημαντικότερα shock rock συγκροτήματα που επηρέασαν καλλιτέχνες όπως ο Marilyn Manson και άλλοι. Μέσα από τη μουσική και τα live τους οι W.A.S.P. έθιξαν τα κακώς κείμενα καθώς και κοινωνία φαινόμενα, όπως στο τελευταίο άλμπουμ τους “Babylon” όπου γίνεται σαφή αναφορά στους ηγέτες του κόσμου και την πολιτική διαφθορά. Ο Blackie δήλωσε πρόσφατα ότι «Όλες οι λεγόμενες shock bands αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα της εποχής τους …. Είναι σαν να έχουν τοποθετήσει έναν καθρέφτη πάνω από τον κόσμο και λένε: «ρίξε μία καλή ματιά και αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, μην κατηγορείς εμάς…»

Ο Blackie και το The Crimson Idol…

To 1992 κυκλοφόρησε το The Crimson Idol, ένα άλμπουμ που παρότι θεωρήθηκε το σόλο ντεμπούτο του Blackie, κυκλοφόρησε ως δουλειά των W.A.S.P. Το συγκεκριμένο άλμπουμ θεωρείται και η καλύτερη δουλειά των W.A.S.P. και είναι ένα “concept” άλμπουμ που περιγράφει την ιστορία ενός “πλασματικού” ροκ σταρ, που προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή των γονιών του.

Οι The Crimson Idol World Tour παραδόξως, έγινε δεκαπέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου και ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2007, ενώ κατά τη διάρκεια των live παρουσιάστηκαν και για πρώτη φορά σκηνές από την ταινία που γυρίστηκε για το άλμπουμ.  Watch here: W.A.S.P. – Hold on to my heart

Ο Blackie και η σχέση του με τον κινηματογράφο….

O Blackie ήταν ο βασικός διεκδικητής για το ρόλο του T-1000 στον Εξολοθρευτή 2, αλλά αναγκάστηκαν να τον απορρίψουν λόγω ύψους (1.94), μιας και δεν ήθελαν κάποιον που να είναι αρκετά πιο ψηλός από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Επίσης έχει κάνει και ένα γρήγορο πέρασμα από την cult ταινία This is Spinal Tap.

Hold your breath!!!!

Η Heavy Metal “L.O.V.E. Machine” των W.A.S.P. προσγειώνεται στο Gagarin205, την Τρίτη 26 Ιουλίου, στην πιο καυτή rock ‘n’ roll βραδιά του καλοκαιριού!

H συναυλία στο Gagarin205, θα αποτελέσει μια από τις περιορισμένες εμφανίσεις του συγκροτήματος στην Ευρώπη, καθώς και τη μοναδική τους εμφάνιση στην Αθήνα για το 2011

Οι W.A.S.P. κατάφεραν από το σχηματισμό τους το 1982, να σοκάρουν την Αμερικανική κοινωνία με την εκκεντρική τους εμφάνιση και τους προκλητικούς τους στίχους. Ευρηματικός και πρωτοπόρος, ο Blackie Lawless με την ανελέητη ενέργεια του πάνω στη σκηνή, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Δεν είναι τυχαίο που μία τέτοια προσωπικότητα της rock, κατηγορήθηκε και πολεμήθηκε τόσο πολύ από συντηρητικούς, καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του…

Ο Blackie Lawless, έρχεται να επιβάλλει το ρυθμό των W.A.S.P. στη σκηνή του Gagarin205, με προσεγμένες αλάνθαστες εκτελέσεις των αγαπημένων μας κομματιών, επικεντρώνοντας την ερμηνεία του στη μουσική ουσία. Πλέον κάθε live των W.A.S.P., αποτελεί αφορμή για την εξιστόρηση των καλά κρυμμένων νοημάτων των τραγουδιών τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται

Line Up

Blackie Lawless (Lead Vocals / Rhythm Guitar)

Doug Blair (Lead Guitar / Backing Vocals)

Mike Duda (Bass / Backing Vocals)

Mike Dupke (Drums)

Listen/Watch to ► L.O.V.E. machine

Listen/Watch to ► I wanna be somebody

Τιμές εισιτηρίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 30 ευρώ

ΤΑΜΕΙΟ

Το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 35 ευρώ

Σημεία προπώλησης

TICKET HOUSE | Public (Αθήνα) | Hard Rock Café

Metropolis (Πανεπιστημίου, Χαλανδρίου, Πειραιά, The Mall)

www.123merch.gr | www.ticketarena.gr

 

 

Source: Spicy Entertainment