June 23, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Ray Davies New Album

1 min read


Ray Davies

‘See My Friends’

Featuring Jon Bon Jovi, Mumford & Sons, Metallica, Bruce Springsteen and numerous other stars

 Κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου

 

 O Ray Davies, ένας από τους αυθεντικότερους τραγουδοποιούς, κυκλοφορεί το “See My Friends”, ένα album με κλασσικά κομμάτια των Kinks που ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής.

 

Το “See My Friends”, το 7ο solo album τoυ Ray Davies, είναι ουσιαστικά ένα duet album με διασκευές διαχρονικών hit του πιο high energy συγκροτήματος του ροκ εντ ρολ. Kαλλιτέχνες του διαμετρήματος του Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen, Mumford & Sons, Gary Lightbody, Paloma Faith, Jackson Browne, Black Francis of the Pixies, Lucinda Williams, Amy Macdonald, Spoon ώς τους Metallica τραγουδώντας με τον Ray Davies, βάζουν την υπογραφή τους στα τραγούδια των Kinks και τα κάνουν πάλι μοναδικά.

 

«Αυτό το project ήρθε σχεδόν κατά λάθος», λέει ο Davies για το δίσκο, αφετηρία του οποίου υπήρξε μια ηχογράφηση του “Till The End Of The Day” με τον μεγάλο Alex Chilton (Big Star), το καλοκαίρι του 2009.

 

«Σε κάποια από τα τραγούδια χρειάστηκε να λάβω υπόψη μου την ιδιαιτερότητα των  άλλων καλλτεχνών, διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα θα ακουγόταν εντελώς ανισόρροπο. Και ήθελα αυτός ο δίσκος να εκφράζει έναν ενιαίο κόσμο, αλλά το κάθε τραγούδι να έχει τη δική του ζωή», εξηγεί ο Ray.

 

… τη δική του ζωή και τη δική του διαδρομή. Αφού σε αυτήν τη τυφλή πτήση δίχως όργανα, τη διαδικασία δηλαδή παραγωγής του δίσκου, ο Ray πήγαινε όπου τον κατεύθυνε η μουσική. Στο Όσλο για να ηχογραφήσει με τους Metallica το “You Really Got Me”, το πρώτο “heavy metal” τραγούδι που έγραψαν οι Kinks το 1964. Στη Νέα Υόρκη για να τραγουδήσει με τον Jon Bon Jovi τους διάσημους “Celluloid Heroes”, στο Νιου Τζέρσεϊ για να «προτείνει» στον  Bruce Springsteen   “Better Things”, αλλά και στα μυθικά KONK studios στο βόρειο Λονδίνο για όλα τα υπόλοιπα.

 

«Αυτός ο δίσκος είναι ήδη πολυταξιδεμένος», λέει ο Ray.

 

http://www.seemyfriends.co.uk/

Πηγή: EMI Music