September 20, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ έως 18 Μαίου

3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016
Horrorant Film Festival
“FRIGHT NIGHTS”
12 – 18 Μαΐου | Αθήνα
στους κινηματογράφους
ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι ήδη σε εξέλιξη, μετά την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου στο Ideal με την προβολή του βραβευμένου στο Sundance Film Festival “The Witch” του Robert Eggers. Δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και … τρόμος καθημερινά, έως και τις 18 Μαΐου στην Αθήνα, στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ (και από τις 19 έως τις 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2).

Επίσημοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Ισπανός Victor Matellano, σκηνοθέτης του Vampyres, του Wax και του ντοκιμαντέρ I Zarpazos! για την ιστορία του Ισπανικού τρόμου και η πρωταγωνίστρια του Vampyres, Almudena Leon.

Ο ανερχόμενος Ισπανός σκηνοθέτης θα είναι μαζί μας την Δευτέρα 16 Μαΐου στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, όπου θα δούμε το ντοκιμαντέρ του ίδιου για την ιστορία του Ισπανικού σινεμά τρόμου, I Zarpazos!

Θα ακολουθήσει πάρτι στο Dunkel Bar (Πανόρμου 117) αμέσως μετά τη προβολή της ταινίας, συντροφιά με την μπύρα Fischer, τους επίσημους καλεσμένους μας και βέβαια τους θεατές και φίλους του φεστιβάλ, ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016.

Η Αθηναϊκή διαδρομή του φετινού φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τετάρτη 18 Μαΐου με την προβολή της ταινίας λήξης του φεστιβάλ El Cuerpo | The Body στις 9.00 το βράδυ στο ΙΝΤΕΑΛ.

Ένα από τα σημαντικότερα Ισπανικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων και μία απίστευτη ταινία με συγκλονιστικό φινάλε, θα κλείσει το φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.
Με υποψηφιότητα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας στα βραβεία Goya, μια ταινία για γερά νεύρα, με πολύ μυστήριο, ανατροπές και όμορφο στυλιζάρισμα. Από τους παραγωγούς των ταινιών «Το Ορφανοτροφείο», «Τα Μάτια της Τζούλια» και «Το Μικρό Νησί», λίγες μέρες πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες.
Πριν την έναρξη της ταινίας, θα γίνει η τελετή λήξης του φεστιβάλ, με την ανακοίνωση των βραβείων από τον κο Kωνσταντίνο Χατζηπαπά και την απονομή του βραβείου Καλύτερου Ελληνικού Μικρού Μήκους από τον πρόεδρο το ΟΠΑΝΔΑ, κο Χρήστο Τεντόμα.
Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
Features
• Horrorant Award to Best Film
• Horrorant Award to Best Director
• Horrorant Award to Best Screenplay
• Horrorant Award to Best Male Acting
• Horrorant Award to Best Female Acting
• Horrorant Award to Best Cinematography
• Horrorant Award to Best Special Effects

Shorts
• Horrorant Award to the Best Greek Short Film
• Horrorant Award to the Best International Short Film

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ την Πέμπτη 19 Μαΐου ξεκινούν τη διαδρομή τους στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2 – έως 25 Μαΐου
Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ https://docs.google.com/uc?
Και εδώ το trailer του φεστιβάλ https://youtu.be/MW7r2I71ztw
Πληροφορίες για το HORROR FESTIVAL θα βρείτε εδώ:

Το Horrorant Film Festival “FRIGHT NIGHTS” διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site www.filmboy.gr , το θεματικό site www.horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισπανικής Πρεσβείας.

Πληροφορίες και προπωλήσεις
Τιμές Εισιτήριων
Απλό εισιτήριο 6 ευρώ (1 ταινία μικρού μήκους + 1 ταινία μεγάλου μήκους)
Ημερήσιο εισιτήριο 10 ευρώ (όλες οι ταινίες της ίδιας ημέρας)
Full Pass 50 ευρώ (ελεύθερη είσοδο για όλες τις προβολές του προγράμματος)
Αίθουσες προβολών
Αθήνα
Κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46, στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 210 38 26 720
Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Λ. Συγγρού 106, στάση ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ
Τηλ.: 210 92 30 081
Θεσσαλονίκη
Κινηματογράφος ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2
Μιχαήλ 8, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 233665, 2310 233669

Πηγή: http://www.horrorant.com/