September 21, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

The Walkabouts Σάββατο 28 Ιανουαρίου, Κύτταρο, Αθήνα – Opening act: Burgundy Grapes & κλήρωση μαντολίνου


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ– Κύτταρο Live, ΑΘΗΝΑ
Opening act: BURGUNDY GRAPES
Οι Burgundy Grapes το opening act της Αθηναϊκής συναυλίας και special κλήρωση ενός μαντολίνου, στους κατόχους εισιτηρίων

Οι The Walkabouts, ένα από τα πιο αγαπημένα μας συγκροτήματα θα βρεθεί στην Αθήνα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο Κύτταρο που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά από το φανατικό Ελληνικό κοινό που τους εκτιμά ιδιαίτερα και τους ακολουθεί πιστά σε κάθε live τους! Την προηγούμενη ημέρα οι The Walkabouts θα μαγέψουν το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Principal Club Theatre.

Την Αθηναϊκή συναυλία θα ανοίξουν οι Burgundy Grapes, προσωπική επιλογή των The Walkabouts. Το ντουέτο των Γιώργου Κολυβά και Αλέξανδρου Μιαούλη, κινούμενο μακριά από τις εφήμερες και αγοραίες επιταγές δημιουργεί διαχρονική instrumental μουσική, μέσα από μελωδικά θέματα σε μινιμαλιστικές αναπτύξεις και τις διακριτικές χροιές της κλασσικής κιθάρας, του μαντολίνου, του τσέλου και του βιολιού. Η μουσική των Burgundy Grapes σε καλεί σε ένα road trip μέσα από τα περάσματα της slide κιθάρας και τις ηχοχρωματικές συνιστώσες της μουσικής τους.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις τους παρέμεναν στο συρτάρι για αρκετά χρόνια και ο ήχος τους είναι σαν εκείνο που αργότερα περιγράφηκε διεθνώς ως acid folk, ενώ ο πρώτος τους ομώνυμος δίσκος τους το 2005 απόσπασε κολακευτικά σχόλια από τύπο αλλά και καλλιτέχνες της διεθνής σκηνής, με αναμεταδόσεις από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας, του Βελγίου, των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας έτσι ότι η αίσθηση της επικαιρότητας δεν αποτελεί προνόμιο εκείνων που το κυνηγάνε.

Με εκφραστικές φόρμες που ποικίλουν από την alternative country μέχρι τη σαουντρακική χροιά του Yann Tiersen, οι Burgundy Grapes, μετά την κυκλοφορία του γοητευτικού ΕΡ “Lagero” από την Triple Bath το 2009, συνέχισαν με το δεύτερο τους άλμπουμ “Man In The Lighthouse”, μία κυκλοφορία της Inner Ear Records στα μέσα του 2010 που περιέχει και το ταξιδιάρικο On the train to berlin. Το instrumental αυτό project, είναι ένα κρυμμένο διαμαντάκι της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής όπου μπορεί εύκολα να χαθεί κανείς στην παράξενη ισορροπία μεταξύ ευαισθησίας και νεύρου και αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του ακροατή να περιπλανηθεί σε νέα ηχοτοπία που έχουν κάτι από την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Η εμφάνιση των Burgundy Grapes στη συναυλία των Τhe Walkabouts είναι μία σπάνια συνύπαρξη και μοναδική ευκαιρία για όσους θα βρεθούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο όπως αναμένεται Κύτταρο.

More info: www.burgundygrapes.com

www.myspace.com/burgundygrapes

Watch/Listen Burgundy Grapes Sample Songs: http://dai.ly/wBe5Dp

Κατέβασε δωρεάν μουσική από τους Burgundy Grapes: http://on.fb.me/zbVq9w

Παράλληλα στη συναυλία του Κυττάρου ένας τυχερός από το κοινό θα έχει την ευκαιρία μετά από κλήρωση να κερδίσει ένα αυτοσχέδιο μαντολίνο, κατασκευασμένο από το εργαστήρι Leveller Guitars του Ανδρέα Καραγιάννη www.levellerguitars.com (Αριστοτέλους 11, Αγρίνιο, Τηλ:2641 058 590). Σχετικά με μαντολίνο: είναι double cutaway, rosewood fingerboard και bridge, με σώμα και μπράτσο από μαόνι, top έλατο σε συνδυασμό με highly figured maple, κλειδιά Gotoh και θήκη.

 

Σημεία προπώλησης

TICKET HOUSE | METROPOLIS Πανεπιστημίου | METROPOLIS Χαλανδρίου| PUBLIC Συντάγματος | PUBLIC Mall | PUBLIC Πειραιά | www.123merch.gr | www.ticketarena.gr

Πηγή: www.spicyentertainment.gr