September 29, 2024

Skylight Webzine

Online since 2000

Joy Division και Ηπειρώτικα στο φετινό Record Store Day 2014 !


To Record Store Day αποτελεί την εορτή της μουσικής για τους λάτρεις των καταστημάτων δίσκων βινυλίου και στις 19 Απριλίου θα γίνουν εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στα καταστήματα δίσκων. Όσοι νομίζετε ότι ο θεσμός “Record Store day” είναι ξενόφερτος οπότε και αδιάφορος προς την Ελλάδα, να σας ενημερώσω ότι στο φετινό event ανάμεσα στις παγκόσμιες επίσημες κυκλοφορίες βινυλίου σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων από Joy Division και Kings of  Leon, θα βρείτε και ένα σπάνιο βινύλιο με Ηπειρώτικα:

 

Alexis Zoumbas
A Lament for Epirus 1926-1928
Angry Mom
Records
12″ Vinyl
333

 

Το βινύλιο αποτελεί μια συλλογή με σπάνιες συνθέσεις του βιολιστή Αλέξη Ζουμπά το οποίο κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία της Νέας Υορκης, Angry Mom Records, στα πλαίσια της σειράς κυκλοφοριών με τίτλο “How The Other Half Hears”. To playlist του βινυλίου συμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Record Store Day, είναι:

A1. Epirotiko Mirologi A2. Gaitanaki A3. Tsamiko Makedonias A4. Samantakas A5. Frasia B1. Kleftes (Tsamikos) B2. Mpil Mpil B3. Alimbeis B4. Syrtos Sta Dyo B5. Tzamara Arvanitiko

 

 

Στην ίδια λίστα του Record Store Day υπάρχουν παραδοσιακές rock κυκλοφορίες όπως:

The Allman Brothers
Selections from: Play All Night: Live at the Beacon Theatre 1992
Format: 12″ Vinyl


Joy Division

An Ideal For Living (1978)
Format: 12″ Vinyl


Joan Jett and the Blackhearts

Glorious Results of a Misspent Youth
Format: 12″ Vinyl

 

Πηγές:
Angry Mom Records
http://longgonesound.com