Ο YUSUF / CAT STEVENS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 22 September 2017 17:27


Ο Yusuf / Cat Stevens, ένας από τους πιο επιδραστικούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς όλων των εποχών, κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του, The Laughing Apple, στις 15 Σεπτεμβρίου με το logo της Cat-O-Log Records και αποκλειστικά μέσω της Decca Records, του ίδιου label που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 50 χρόνια.

 

Ακούστε το νέο τραγούδι ‘See What Love Did to Me’ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=cGDJsEszZJ8

Το The Laughing Apple ακολουθεί το συνηθισμένο ‘60s πρότυπο που συνδυάζει πρόσφατα γραμμένα τραγούδια με μία σειρά από διασκευές – μόνο που όλες οι διασκευές είναι από τον κατάλογο του 1967 του Yusuf. Το The Laughing Apple τιμάει κάποιο μέρος του πρώιμου υλικού, παρουσιάζοντας τα τραγούδια όπως ανέκαθεν ήθελε να είχαν ηχογραφηθεί.

“Υπάρχουν κάποια που πάντα ήθελα να ακούσω διαφορετικά,” εξηγεί. “Αρκετές από τις πρώιμες ηχογραφήσεις είχαν παραφορτωθει’ με ενορχηστρώσεις με μεγάλες μπάντες. Τα κομμάτια ήταν παραφορτωμένα πολλές φορές.”

Ο Yusuf έκανε την παραγωγή του The Laughing Apple με τον Paul Samwell-Smith, τον αρχικό παραγωγό που υπήρξε υπεύθυνος για τις ηχογραφήσεις ορόσημο του Yusuf, συμπεριλαμβανομένου του Tea for the Tillerman του 1970, που περιείχε τα κλασσικά ‘Wild World’ και ‘Father and Son’. Το πολυπλατινένιο άλμπουμ έγινε σημείο αναφοράς για το ‘κίνημα’ του τραγουδιστή/τραγουδοποιού, και το Rock and Roll Hall of Fame το αναγνώρισε ως ένα από τα καθοριστικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Το The Laughing Apple μεταφέρει τους ακροατές σε αυτόν τον μικρό κήπο που ο Tillerman κάθισε κάτω από το δένδρο, με μία γοητευτική νέα εικονογράφηση του Yusuf. Αυτή η εικόνα αναπολεί τα νιάτα του Tillerman όταν δούλευε μαζεύοντας  μήλα. Ο Yusuf επίσης έχει εικονογραφήσει κάθε ένα από τα 11 τραγούδια του The Laughing Apple με το ναΐφ στιλ του, και μοιάζει με παραμύθι — για αυτούς που οι καρδιές τους δεν μεγάλωσαν ποτέ.

When all things were tall,

And our friends were small,

And the world was new.

Οι στίχοι του Silent Sunlight του Cat Stevens τώρα μοιάζουν να αντανακλούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα συναισθήματα του The Laughing Apple. “Καθώς μεγαλώνεις, η γλυκύτητα της νιότης, όπως την εξέφρασε ο Wordsworth στο ποίημά του ‘Splendour in the Grass’, γίνεται ισχυρότερη,” λέει ο Yusuf. “Κοιτώντας πίσω και σκιαγραφώντας συναισθηματικά τα θέματα των παιδικών δυνατοτήτων και απογοητεύσεων, αυτό είναι που αντιπροσωπεύει το άλμπουμ για εμένα.”

Το νέο άλμπουμ επίσης επισημαίνει την επιστροφή του μακροχρόνιου μουσικού συνεργάτη του, Alun Davies. Ο Davies, του οποίου η γοητευτική ακουστική κιθάρα είναι ένα βασικό στοιχείο του κλασσικού ήχου του Yusuf, που αρχικά εμφανίστηκε στο Mona Bone Jakon του 1970 και ηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε από τον Yusuf καθ’ όλη την διάρκεια των ‘70s. Τα νεότερα τραγούδια του The Laughing Apple — ‘See What Love Did to Me’, ‘Olive Hill’ και ‘Don't Blame Them’ — διαθέτουν την στοχαστική διορατικότητα ενός πνευματικού αναζητητή και την μελωδική γοητεία που έκανε τον Yusuf να αγαπηθεί από εκατομμύρια ακροατές στην διάρκεια των ‘60s και ‘70s και εξακολουθεί να μιλάει σε μία νεότερη και με ευρεία ματιά γενιά.

Το 'Mighty Peace' είναι το πρώτο εμπνευσμένο τραγούδι που έγραψε ο Yusuf, ενώ ακόμα περπατούσε το μονοπάτι των folk-club στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το τραγούδι έμεινε αχρησιμοποίητο για περισσότερα από 50 χρόνια, και αφού προστέθηκε πρόσφατα μία στροφή, τελικά βρήκε το δρόμο του στο άλμπουμ. Το ‘Mary and the Little Lamb’ έχει μια παρόμοια ιστορία: είναι ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι που υπήρχε μόνο σε ένα παλιό demo και προστέθηκε επίσης μία νέα στροφή. Το ‘Grandsons’ επικαιροποιεί το ‘I've Got a Thing About Seeing My Grandson Grow Old’, το οποίο περίμενε αρκετά χρόνια μέχρι να εκπληρώσει το βιογραφικό του πεπρωμένο. (Ο Yusuf είναι ο πολυαγαπημένος παππούς οκτώ μικρών εγγονών.) Η αρχική έκδοση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση του 2000 του The Very Best of Cat Stevens.

Στα άλλα highlights του The Laughing Apple περιλαμβάνονται οι νέες versions των ‘Blackness of the Night’, ‘Northern Wind (Death of Billy the Kid)’, ‘I'm So Sleepy’ και το κομμάτι του τίτλου, τέσσερα τραγούδια που εμφανίστηκαν στις αυθεντικές τους ‘ενσαρκώσεις’ στο New Masters, ένα άλμπουμ του 1967 που είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στις Η.Π.Α.

Το άλμπουμ επίσης περιέχει το ‘You Can Do (Whatever)’, ένα τραγούδι που αρχικά προοριζόταν για την ταινία ‘Harold and Maude’ και που έμεινε ανολοκλήρωτο μέχρι τώρα.

Το 2017 είναι ένα ορόσημο που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια της αξιοθαύμαστης μουσικής ιστορίας του Yusuf / Cat Stevens. Το 1967, η Decca κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, Matthew and Son, στη θυγατρική εταιρεία Deram Records.

Ο Yusuf επέστρεψε στη σκηνή στο Shaftesbury Theatre του Λονδίνου, ακριβώς απέναντι από το καφέ του πατέρα του, στις 20 Νοεμβρίου 2016, με μία στοχαστική και βαθιά συναισθηματική εμβάθυνση στην ‘σοφίτα’ με τα τραγούδια του, το ανέκδοτο υλικό και τις αναμνήσεις. Το αξέχαστο ‘A Cats Atticshow και η επακόλουθη tour περιλάμβανε τα κλασσικά και διεθνή hits του όπως τα ‘Wild World’, ‘Moonshadow’, ‘Peace Train’, ‘Morning Has Broken’ και ‘Oh Very Young’, που τον καθιέρωσαν στο ραδιόφωνο στην διάρκεια των ‘70s. Η μουσική του Yusuf / Cat Stevens θα είναι το θέμα του αφιερώματος του PBS Soundstage special τον Σεπτέμβριο.

Η μουσική του Yusuf τον καταξίωσε ως μία διαχρονική φωνή για όλες τις γενιές.  Τα τραγούδια του χρησιμοποιούνται τακτικά σε ταινίες και τηλεοπτικά shows, με το ‘Father and Son’ να ακούγεται σε μία κρίσιμη σκηνή της blockbuster ταινίας Guardians of the Galaxy 2.

Ένας παραλήπτης του The World Summit of Nobel Peace Laureates' Man of Peace βραβείου και του World Social Award, ο Yusuf συνεχίζει να υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η UNICEF, η International Rescue Committee (IRC) και η Tree Aid μέσω του Yusuf Islam Foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tracklisting of The Laughing Apple:

Blackness of the Night

See What Love Did to Me

The Laughing Apple

Olive Hill

Grandsons

Mighty Peace

Mary and the Little Lamb

You Can Do (Whatever)!

Northern Wind (Death of Billy the Kid)

Don’t Blame Them

I’m So Sleepy


Άδεια χρήσης φωτογραφίας: Creative Commons

Πηγή: Universal Music Greece

Last Updated on Friday, 22 September 2017 17:34
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Radio Promotion

Banner